שילוב הקשיש בתקשורת באמצעות טכנולוגיה מתקדמת

לאחר שצלחנו את השלב הראשון – לימוד המחשב ותפקודיו – מגיע הזמן שבו עושים לקשיש היכרות עם הפורמט המודרני של הקהילה של פעם, שעברה לנהל את היחסים והדיאלוגים שלה באינטרנט.
זה השלב העיקרי שלמענו למעשה רצוי מאוד לעשות את המאמץ וללמד קשישים את מיומנויות המחשב.
התפעול של מכשירים חדשים הוא רק התירוץ לשלבם בחזרה בקהילה של ימינו, כדי שיכירו את המגמות החדשות וייהנו מהן בכל מכשיר שהוא.
פלאפונים ורשתות חברתיות לאיחוד המשפחה
אין ספק שרוב התקשורת נעשית היום במחשבים גם עם בני משפחות.
אם פעם הטלפון והמכתבים שמרו על קשר רציף כדי לעדכן בני משחה שלא רצו או לא יכלו להיפגש תכופות, הרי שהיום התקשורת באינטרנט, בעיקר באימיילים ובסמארטפונים מחליפה את התקשורת של פעם.
היא מקלה מאוד על בדידות הקשיש, על נקיפות המצפון של ילדיו, ומחברת אותם בחזרה לעולם ולחברים שלהם.
לחלקם היא אף מצילה חיים ובונה משפחה חדשה במקום זאת שלא הייתה להם, או אבדה.
חיוני ללמד קשישים במיוחד כיצד להשתמש בסמארטפון הן בגלל האסמסים והן בגלל ריבוי האפליקציות שיכולות להציל את חייהם במקרה הצורך ומקלות על הקשר עם שירותי הצלה מקומיים או עם בני משפחה.
ברגע שילמדו גם כיצד לשלוח אימיילים ולענות למסרים השונים יוכלו להקל על המעקב אחריהם, מלבד הקשר החברתי.
לבני המשפחה שמקבלים מענה רציף, הדבר מסייע מאוד להתנהל ולנהל מעקב ורשת האיכון של הסמארטפונים יכולה לעזור במקרה היעדרות של קשיש.
רשתות חברתיות והקשיש החדש
רשתות חברתיות מאפשרות לכולנו, לא רק לקשישים, למצוא מחדש את מקומנו בחברה כך שאנחנו כבר לא מתבססים כמו בעבר על מיקום פיזי, על מראה חיצוני או סטטוס כלכלי.
נכון, יש גם קבוצות ייעודיות כאלה וקרוב לוודאי שקשיש לא ימצא את עצמו בקבוצות של צעירים ובילויים, אבל המדיה החברתית היא המקום שבו קשישים מוצאים את עצמם בשנים האחרונות מגלים אנשים חדשים, מגלים את עצמם ואת היכולות שלהם ומוצאים במה לדעותיהם אצל אנשים אחרים.
אם יש משהו שהרשת החברתית מחקה מצוין ואפילו משדרגת זה את המעורבות החברתית וקהילתית של פעם.
אמנם, שיתוף של סיפורים אישיים רבים זר מעט לתרבות של פעם, אבל תחושת השיתוף הקהילתי והאוזן הקשבת שיש לרבים לסיפורים של קשישים מסייעת להם למצוא חברים חדשים ולבטא את עצמם מחדש בקהילה.
כך שלמרות ההסתגרות של רובנו בבתים, אנשים בעצם מצליחים להושיט יד ולהתחבר מחדש לחברה.
זה מעודד קשישים ומחזק אצלם את תחושת השייכות והתמיכה.
קבוצות דיון ברשת
אחד הדברים היפים הוא לגלות קשישים המשתתפים בדיונים בקבוצות דיון כמו פורומים, קבוצות בפייסבוק ואפילו וואטסאפ, כשהם עושים השוואה בין זמנים שמרניים יותר לבין התקופה המשוחררת היום שבה מקבלים יותר בקלות אנשים ודעות שונות.
עם זאת, יש לזה כמה צדדים שכדאי לשים אליהם לב: גינוני כתיבה אינם תמיד נהירים לקשישים.
או שהם מנומסים מדי, או שהם ישירים מדי משום שהם לא מכירים את חוקי לשון הרע, או שהם בוטים בגלל גילם ש"מתיר להם לומר הכול".
כמו כן, יש להזהירם מפני רמאות וניסיון להונות אותם וללמד אותם כללי בטיחות רשת וזהירות.
.

מתלבטים מה מתאים לצרכים שלכם ?
מוזמנים לשיחת אבחון והכרות עם נציגי הרשת. בשיחה נציג בפניכם את האפשרויות השונות ולאור מצבו של בן המשפחה שלכם נמליץ על השיבוץ המוצע.