כיצד תורם ויטמין D?

ויטמין D שייך לקבוצת ויטמינים מסיסי שומן. הגוף מייצר ויטמין D מכולסטרול בעקבות חשיפת העור לקרינת השמש, או מקבל אותו ישירות מתזונה או מתוספי תזונה.
באופן מעשי לא ניתן להגיע לרמות סבירות שלו ללא חשיפה מספקת לשמש, או על ידי צריכתו כתוסף תזונה.
לוויטמין D שורה ארוכה של השפעות ותועלות, לרבות מניעה של בריחת סידן ודלדול מסת העצם (אוסטיאומלסיה, אוסטיאופורוזיס), תרומה לבריאות השן, תרומה לפעילות שרירים תקינה ומניעת עייפות ודיכאון.
בעת הריון מחסור בוויטמין D עלול לגרום נזקים לעובר, במיוחד למערכת החיסון ולמוח, ולהפריע להתקדמות תקינה של ההריון.
צורתו הפעילה של הויטמין נקראת D3 – צורה זו מתקבלת ישירות מתזונה או תוספי תזונה או בעקבות חשיפה לקרינת השמש.
קרני השמש האולטרה סגולות מסוג UVB גורמות לייצור של צורה לא פעילה של הויטמין בעור, ועל מנת שהויטמין יהפוך לפעיל – הוא צריך לעבור שינוי בכליות ובכבד.
כאשר ויטמין D3 מגיע מהמזון הוא נספג דרך דפנות המעיים.
הספיגה מתבצעת בעזרת חומצות מרה המופרשות בתגובה לאכילת מזונות שומניים.
אנשים הנוטלים תוספי ויטמין D צריכים ליטול אותם יחד עם מזון שמכיל שומנים.
לאחר שוויטמין D3 נספג לדם, הוא מגיע בעיקר לכבד ומאוחסן שם.
בנוסף, הוא נאגר גם באיברים כמו העור, המוח, הטחול והעצמות.
חשיבות ויטמין D בגיל השלישי
מחקרים הראו שמתן ויטמין D לקשישים (אפילו לקשישים סיעודיים), במינון של 800 יחידות בינלאומיות, עם או בלי סידן, מפחית את הסיכון לנפילות בשיעור שבין 50%-72% בהשוואה לבני גילם שקיבלו טיפול דמה.
בנוסף לקשישים, סובלים ממחסור בוויטמין D גם צעירים העובדים במקומות סגורים ודתיים הנוהגים לכסות את רוב גופם.
גם אצל אנשים הסובלים מהשמנת יתר קיים סיכון למחסור בויטמין, שכן הוא נוטה לשקוע בשומן העודף במקום להתפזר בגוף דרך מחזור הדם.
ייצור של ויטמין D פעיל דורש חשיפה לשמש, וזו הסיבה שהוא מכונה גם "ויטמין השמש". החשיפה לקרניים האולטרא-סגולות (UV) מהווה שלב ראשון בהפיכת ויטמין D בלתי פעיל להורמון בעל פעילות והשפעה על מערכות גוף רבות.
מצד שני מלמדים אותנו על הסכנה הטמונה בחשיפה לקרניים האולטרא-סגולות ועל הצורך להימנע מחשיפה אליהן.
הפתרון נעוץ אם כן בתזונה ובתוספי המזון. אף האקדמיה האמריקאית לרפואת העור הודיעה שאת הצורך בוויטמין יש למלא מהמזון ומתוספים הולמים, ולא מחשיפה לשמש.
ויטמין D, ממנו מייצר הגוף את הצורה הפעילה, נמצא בעיקר במזונות מהחי.
מזונות צמחיים מכילים מעט מאד ויטמין D, כשריכוזים סבירים יחסית ניתן למצוא בפטריות ובירקות ירוקי עלים.
המקורות העיקריים כוללים דגים שמנים כמו מקרל, סלמון, סרדינים, טונה והרינג, חלמון ביצה, חמאה וכבד.
כיום, מוסיפים בתעשיית המזון ויטמין D גם לחלב ומוצריו ולדגני הבוקר.
0
בתים בפריסה ארצית
0
שנות פעילות
0
עובדים מסורים
0
דיירים מרוצים

מתלבטים מה מתאים לצרכים שלכם ?
מוזמנים לשיחת אבחון והכרות עם נציגי הרשת. בשיחה נציג בפניכם את האפשרויות השונות ולאור מצבו של בן המשפחה שלכם נמליץ על השיבוץ המוצע.