מהי זקנה

הזקנה היא חלק בלתי נפרד מהחיים. היא השלב האחרון בהם.
כיום, עם התארכות תוחלת החיים, מורחב המושג הזה ומעורר ויכוח: האם בני 70, אשר לפנים נחשבו לישישים מופלגים, הם בכלל זקנים? בהינתן היות רבים מבני הגיל השלישי במלוא אונם, פעילים, יצירתיים, תאבי חיים, נמצאים בפעילות ובתנועה מתמדת, מרבים לבלות –בארץ ובחוץ לארץ- מיטשטשת באופן טבעי הבחנתם כזקנים ובוודאי תפיסתם את עצמם כזקנים.
עם זאת זקנה היא גיל שבו ניכרים אותות הזמן- העור נעשה דק ודליל יותר, הפנים נחרשות קמטים, פה ושם ניתן להבחין ברעידות קלות.
הצעדים נעשים אטיים וכבדים יותר, הנשימה מתקצרת.
אדם זקן נחשב למי שמיצה את חלק הארי של תוחלת חייו.
הגדרת הזקנה משתנה מחברה לחברה בהינתן ממוצע תוחלת החיים בה.
בכל חברה שונה הגדרת הזקנה.
יש שהיא נעשית על פי סממנים חיצוניים, כגון שיער שיבה ( אף שעינינו רואות כי בישראל ובכל מקום אחר יש צעירים רבים שהשיבה זרקה בשיערם חרף גילם הצעיר), מי שילדיו בגרו ויש להם ילדים משל עצמם.
זקנה כתחושה
אנשים זקנים בכלל ונשים זקנות בפרט מנסות להצניע את הגילויים החיצוניים של זקנתם על ידי ניתוחים אסתטיים שונים, איפור, מתיחות, בוטוקס, לבוש המצעיר אותן ועוד.
לעומתם יש מי שמקבלים באופן טבעי את אותותיו הבלתי נמנעים של הגיל, אשר הזמן חורץ ומקמט בעורם.
החזות החיצונית לא תמיד מסגירה את הגיל הכרונולוגי, אבל פחות ממנו התחושה הפנימית.
יש מי שייקראו זקנים על פי הגיל הכרונולוגי שלהם אבל הם מסרבים לחוש זקנים ולהיתפס כזקנים.
הם לא מתריסים את הצעירות שלהם אבל עושים ופועלים שלא כמצופה וכמקובל בגילם: הם תוססים, יצירתיים, עושים ספורט, נמצאים בתנועה, הולכים לקונצרטים ולהצגות, יוצאים לטיולים.
יש בהם מי שממעטים לנוח.
גם בבתי אבות רבים מתקיימות פעילויות חברתיות מגוונות שלא מותירות לדיירים זמן רב "להתבשל" במחשבות מרות על אודות זקנתם ותחלואיה, זקנתם ומכאוביה.
הם מועסקים, מוקפים על ידי צוות מטפלים צעיר, מארחים לעתים תכופות את משפחתם ונאחזים בדברים מלאי תקווה.
הזקנה, כשלעצמה, נתפסת בתרבות המערבית כגיל שבו אדם והסובבים אותו יכולים ליהנות מפירות הניסיון והתבונה שצבר, מהידע ומראיית העולם הרחבה.
אדם שיש לו מה להוריש, לבד מרכושו (אם יש), אדם ששווה להתייעץ עמו ולקבל עצה מועילה ומושכלת.
טעמה המתוק של הזקנה

אנשים זקנים המקיימים באופן שוטף קשר עם אנשים בכלל ועם אנשים צעירים בפרט חשים מוערכים, רצויים.
הם ודאי לא חשים כאנשים מיותרים, המושלכים אל לוע הזקנה ועתידים להיטרף במלתעותיה.
אדם זקן יכול להביט לאחור ולחוש סיפוק. סל מעשיו גדוש.
הוא הותיר רישום בעולם. הוא טבע בו חותם. הוא בנה משפחה והוא אוהב אותה ונאהב על ידה.
יש לו סיבות טובות להיות שרוי בשמחה.
י

מתלבטים מה מתאים לצרכים שלכם ?
מוזמנים לשיחת אבחון והכרות עם נציגי הרשת. בשיחה נציג בפניכם את האפשרויות השונות ולאור מצבו של בן המשפחה שלכם נמליץ על השיבוץ המוצע.